Weefkring Het Leyds Laeken

Het Leyds Laeken is een groep van bevlogen handweefsters en -wevers uit Leiden en omgeving. Het doel is het ambacht van (hand)weven, spinnen en verven levend te houden door het te beoefenen, ervaringen uit te wisselen en de aandacht van buitenstaanders erop te vestigen. De leden werken thuis en in het Leids Wevershuis op allerlei weefgetouwen, zoals trap- en tafelgetouwen en weeframen.

De leden van Leyds Laeken houden zich bezig met:

Ongeveer acht keer per jaar komt de kring bij elkaar. De gemaakte weefsels worden besproken, inclusief de problemen. De leden wisselen ideeën om elkaar te helpen tot betere weefresultaten te komen. Af en toe wordt er een lezing gehouden om kennis te maken met nieuwe weeftechnieken of andere, aanverwante, kunstvormen.

Net als vroeger

Tijdens manifestaties zoals de Bijenmarkt en incidentele tentoonstellingen treedt de kring naar buiten. De komst van het Leids Wevershuis en de mogelijkheden die de kring daar nu heeft om te weven Ún het publiek erover te vertellen, betekent ook een indirecte ode aan de wevers die, eeuwen geleden, op deze zelfde plek, voor hun broodwinning dit fascinerende ambacht uitoefenden - en dat onder heel wat minder gerieflijke omstandigheden!

"Door zo nu en dan iets van ons werk tentoon te stellen, hopen wij u te laten zien hoe ook een oud ambacht in de tijd evolueert," aldus een lid van Leyds Laeken.

╗ Naar de shop.

╗ Lees meer over weef- en spindemonstraties.

 

‹ Vorige | Volgende ›

Laatste wijziging: 11 maart 2011

intro
into

© 2005 - 2015

Museum Het Leids Wevershuis
Middelstegracht 143
2312 TV Leiden