Boeken

Wandelgids ‘Schering en Inslag’

wandelgids_02Deze wandelgids laat u kennismaken met de tamelijk onbekende kanten van Leiden.

De gids kost € 6,50 exclusief verzendkosten.

Ter gelegenheid van de opening van het Wevershuis in 2005 en het toen 650-jarige bestaan van Pancras-Oost, de Middeleeuwse stadsuitleg tussen Hooigracht en Vestestraat, Oude Rijn en Nieuwe Rijn, is er een boekje verschenen onder de titel ‘Schering en Inslag’. Een wandelgids door de geschiedenis van Leiden Pancras, waardoor u ook de andere kant van Leiden leert kennen.

Zie en beleef Leiden

Ontdek dat er naast Breestraat en Rapenburg nog veel meer valt te zien en te beleven in Leiden. Bezoek de wijk Pancras, de stadsuitbreiding van 1355 met zijn monumentale gebouwen en hofjes, waar gewoond, gewerkt en gezorgd werd voor armen, ouderen, wezen en weduwen.

Van wieg tot begraafplaats

Ga naar de van de wieg in het St. Elisabethziekenhuis tot aan de begraafplaats voor de elite aan de Groenesteeg. Loop van Wevershuis tot weeshuis, van huiszittenhuis en bakkerij tot conserven- en wollendekenfabriek.

Combineer een bezoek aan het Wevershuis met een rondwandeling die u de ogen zal openen voor de andere kant van Leiden.

Specificaties

Schering en Inslag is te koop in Het Wevershuis en bij:

  • de boekhandels
  • het stadhuis
  • stadsbouwhuis
  • museum de Lakenhal
  • VVV

Prijs: € 6,50 excl. verzendkosten. Slechts een cent voor elk jaar uit de geschiedenis! – aldus Herbert van Hoogdalem bij de officiële opening van het museum op 9 september 2005.


Infoboekje over het Leids Wevershuis

boek_museum_het_leids_wevershuis_01Leuk informatief boekje over het Wevershuis, zijn bewoners door de eeuwen heen, beroepen in de Leidse textielindustrie en de restauratie.

U kunt Wevers, huisbazen en ander volk in het Wevershuis kopen voor € 2,-.

 


Leidse Wevershuisjes

boek_museum_het_leids_wevershuis_02Prachtig boek en naslagwerk over de Leidse wevershuisjes, geschreven door Kees van der Wiel. Het boek gaat diep in op de leefomstandigheden en hoe de stad in verval kwam en ook weer opgeknapt werd.

Paperback 205 pagina’s, prijs € 14,50 exclusief verzendkosten.