15 Jaar Tegendraads


Evenementgegevens

  • Datum:

Door textielcollectief Tegendraads

Tegendraads is een Artquiltgroep die opgericht is in 2006. De groep bestaat op dit moment uit 13 leden. Eén keer per maand komen we in Leiden bijeen om te laten zien waarmee we bezig zijn, ervaringen uit te wisselen of iemand van de groep legt een techniek uit. Er wordt grotendeels individueel gewerkt, maar voor speciale gelegenheden is er ook af en toe een groepsproject.

Tijdens het ontstaan van Tegendraads waren er grote ontwikkelingen gaande in Quiltland. Voor de groep raakte het traditionele quilten met patronen op de achtergrond en wij gingen mee in het aanbod van moderne materialen en technieken. Door cursussen van gastdocenten oefenden we met Tyvec, Lutrador en andere kunststoffen en kwamen in de loop der jaren via stofverven, monoprinten en de gelliplate weer terug bij stof. In deze jaren hebben we gemerkt dat, hoewel we met hetzelfde materiaal/thema werken, iedereen er een eigen draai aan geeft en een eigen stijl heeft ontwikkeld. We waarderen en beïnvloeden elkaars werk.

Zeker nu de versoepelingen van de coronamaatregelen het fysiek samenkomen weer mogelijk maken, verheugen wij ons weer op onze maandelijkse bijeenkomsten.

Dit derde lustrum vieren we met een tentoonstelling van 6 november tot 12 december in Museum het Leids Wevershuis in Leiden. We laten werk zien vanaf 2016.

We nodigen iedereen uit om naar onze tentoonstelling te komen.

Tot ziens in Leiden!